Over Shanna

Hi! Fijn dat je hier bent!

Ik ben Shanna, 40 jaar en werk als ontspanningscoach en yoga docente.

Als jonge twintiger startte ik met werken in de geestelijke gezondheidszorg, in de verpleging (opname psychogeriatrie). Dit werk heb ik acht jaar met heel veel plezier gedaan, totdat mijn lichaam en geest op een gegeven moment vage klachten vertoonden. Ik had geen idee wat me overkwam en zocht hulp. Ik had enorme behoefte om te begrijpen wat er in mijn lichaam en geest allemaal gebeurde en waarom ik zo leed. Hoewel ik steun kreeg van hulpverleners, vond ik maar niet het begrip waarop ik hoopte, specifieke antwoorden op of uitleg over mijn klachten. Ook miste ik praktische tools, hoe ik thuis aan de slag kon om me beter te gaan voelen. Het ging bergafwaarts en pas jaren later, op eigen vraag, kwam ik te weten dat ik last had van een angststoornis en depressie. Na deze diagnose kreeg ik ook eindelijk de juiste personen om me heen die me écht serieus namen, die mij namen zoals ik was en mij tevens niet pushten om iets te doen waar ik nog niet klaar voor was. Via een aangeboden mindfulness training vond ik daarnaast mijn weg terug naar Yoga (waar ik jaren eerder ooit eens kennis mee had gemaakt) en merkte dat ik tijdens de yoga oefeningen weer contact kreeg met mijn lichaam en met mijn Zelf.  Het gaf mij ook duidelijke handvatten om om te gaan met stress. Ik wist dat Yoga de basis moest worden van mijn leven en dat ik dat ook wilde doorgeven aan anderen.

Het roer om.

Toen ik weer enigszins kon functioneren ben ik een yoga opleiding gaan volgen. Hierna begon ik met stap voor stap met lesgeven. Ik kreeg langzaam mijn vertrouwen en energie terug en de angst en stress verminderden.

Nu.

Nu, voel ik me weer ‘mezelf’. Ik heb meer rust. Rust in mijn hoofd en mijn lichaam. Ik weet nu precies wat goed voor me is en ik kan mezelf weer op nummer één zetten.  Ik weet dat ik de regie heb over mijn leven. Ik ken mijn grenzen en kan ze bewaken. Ik ben weer ontspannen en gelukkig!

In het dagelijks leven.

Van nature ben ik fijngevoelig en kunstzinnig. Ik ben een liefhebber van zingen, dansen, theater en acteren, van lezen en schrijven. Verder geeft de natuur mij inspiratie en rust. Samen met mijn hond Samba en zeven kippen woon ik klein maar fijn, tussen de weilanden van Oudkarspel en Waarland waar ik dan ook graag wandel.

Even gek doen voor mijn vervallen tuinhuisje – de hoofdstand

Waarom bij mij?

In het werken met mij staan respect, liefde en duurzaamheid centraal. Je kunt van mij verwachten dat ik met respect en vanuit liefde met jou omga. Ik ga uit van een duurzame relatie tussen ons. Ook laat ik deze kernwoorden/aspecten terugkomen in mijn omgang met producten en materialen in mijn praktijk. Zo zijn deze op natuurlijke basis vervaardigd, gerecycled, tweedehands, fairtrade en/of biologisch (afbreekbaar).

Verder zeggen klanten vaak dat ik rust uitstraal en een fijne stem heb om naar te luisteren.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek 

Wil jij ook weer rust in je hoofd en lijf? Laten we dan kennismaken en vraag een gratis en vrijblijvend gesprek met mij aan.

Klik hier om via het contactformulier een gratis gesprek aan te vragen!


Opleidingen en cursussen

  • 2021 Cursus Flex the Fear Formula – Hypnose Instituut Nederland
  • 2021 Black Roll Recovery Expert
  • 2021 Ontspanningstechnieken – SORAG Akademie
  • 2019 – heden  Drie jarige Vervolgopleiding Raja Yoga – Ganesha Academie voor Yoga en Ayurveda  (500 uur) (Momenteel Geregistreerd Yoga Docent 400 uur)
  • 2019 Raindrop Technique Massage bij José Booms, Pure Oils United (ex- eigenaresse van Massage Heerhugowaard
  • )       
  • 2019  Hormoon Yoga 
  • 2014  Basisopleiding Raja Yoga voor basisgroepen aan de Ganesha Academie voor Yoga en Ayurveda  (Geregistreerd Yoga Assistent 200 uur)
  • 2012  Mindfulness Training (Mindfulness Based Stress Reduction) 

 Samenwerkingen / Opdrachtgevers

2021 – heden Sportcentrum Langedijk te Oudkarspel

2021 – heden Activ8 HealthClub te Noord Scharwoude

2022 Sportcentrum de Boer te Obdam

2022 De Geus Sport te Broek op Langedijk

2019 – heden Pilates Studio To Flow  te Noord Scharwoude

2019- 2020 Yoga met Mariska te Wieringerwerf

2020 Big Gym Heerhugowaard

2019 – 2020  Anytime Fitness Heerhugowaard

2019 invallessen Yama Yoga te Oudkarspel

2017-2019 Activiteiten Centrum GGZ Heerhugowaard