Over Shanna

Hi! Fijn dat je hier bent!

Ik ben Shanna, 38 jaar en werk als ontspanningscoach, yoga instructrice en masseuse.

Als jonge twintiger startte ik met werken in de geestelijke gezondheidszorg, in de verpleging (opname psychogeriatrie). Dit werk heb ik acht jaar met heel veel plezier gedaan, totdat mijn lichaam en geest op een gegeven moment vage klachten vertoonden. Ik had geen idee wat me overkwam en zocht hulp. Ik had enorme behoefte om te begrijpen wat er in mijn lichaam en geest allemaal gebeurde en waarom ik zo leed. Hoewel ik steun kreeg van hulpverleners, vond ik maar niet het begrip waarop ik hoopte en ik miste praktische tools hoe ik thuis aan de slag kon om me beter te gaan voelen. Het ging bergafwaarts en pas jaren later kwam ik te weten dat ik, naast dat ik wist dat ik hooggevoeilig ben,  last had van angst en depressie. Na deze diagnose kreeg ik ook eindelijk de juiste personen om me heen die me écht serieus namen, die mij ook namen zoals ik was en mij niet pushten waar ik nog niet klaar voor was. Ook vond ik via een mindfulness training mijn weg terug naar Yoga (waar ik jaren eerder ooit eens kennis mee had gemaakt) en merkte dat ik tijdens de yoga oefeningen weer contact kreeg met mijn lichaam en met mijn Zelf. Intuïtief voelde ik dat Yoga de basis moest zijn voor mijn leven. Het gaf mij daarnaast duidelijke handvatten om om te gaan met stress.

Het roer om.

Toen ik weer enigszins kon functioneren ben ik de basisopleiding Yoga gaan volgen. Hierna begon ik voorzichtig met lesgeven, thuis en vrijwillig in een activiteitencentrum van de GGZ. Ik deed ook vrijwilligerswerk bij een fairtrade winkel en kreeg mijn zelfvertrouwen langzaamaan terug en de angst en stress verminderde.

In 2019 volgde ik nog een massage training, omdat dit een ander droomberoep van mij was.

Later startte ik tevens weer met zingen in een band, heel low-key. En nu, voel ik me weer mezelf. Ik heb meer rust. Rust in mijn hoofd en mijn lichaam. Ik weet nu precies wat goed voor me is en ik kan mezelf weer op nummer 1 zetten.  IK heb de regie over mijn leven. Ik ken mijn grenzen en kan ze bewaken. Ik ben weer ontspannen en gelukkig!

Door ontspanningscoaching te geven, klopt het plaatje voor mij helemaal. Mijn droom om mensen te helpen gelukkig en gezond te worden wordt opnieuw realiteit. Maar nu worden Massage en Yoga gebruikt, alsook enkele andere methoden, om ook jou te helpen naar een leven met veel meer ontspanning. Hierdoor zul je écht in je kracht komen te staan en een ware Koningin worden; namelijk een krachtige, authentieke en ontspannen vrouw!

In het dagelijks leven.

Van nature ben ik fijngevoelig en kunstzinnig. Ik ben een liefhebber van zingen, dansen, theater en acteren, van lezen en schrijven. Verder heeft de natuur mij laten inzien hoe rustgevend, inspirerend en heilzaam zij kan zijn. Samen met mijn hond Samba woon ik klein maar fijn, tussen de weilanden van Oudkarspel en Waarland waar ik graag wandel.

Waarom bij mij?

In het werken met mij staan respect, liefde en duurzaamheid centraal. Je kunt van mij verwachten dat ik met respect en vanuit liefde met jou omga. Ik ga uit van een duurzame relatie tussen ons. Ook laat ik deze kernwoorden/aspecten terugkomen in mijn omgang met producten en materialen in mijn praktijk. Zo zijn deze allen op  natuurlijke basis vervaardigd, gerecycled, tweedehands, fairtrade en/of biologisch (afbreekbaar).

Gratis Kennismakingsgesprek Ontspanningscoaching

Wil jij ook weer rust in je hoofd? Laten we dan kennismaken en vraag een gratis gesprek met mij aan. (online of in mijn praktijk)

Klik hier om via het contactformulier een gratis gesprek aan te vragen!


Opleidingen en cursussen

  • 2021 Ontspanningscoach aan de SORAG Akademie
  • 2019 – heden  Drie jarige Vervolgopleiding Raja Yoga aan de Ganesha Academie voor Yoga en Ayurveda  (500 uur) (Momenteel Geregistreerd Yoga Instructrice 400 uur)
  • 2019 Raindrop Technique Massage bij José Booms, Pure Oils United (ex- eigenaresse van Massage Heerhugowaard
  • )       
  • 2019  Hormoon Yoga 
  • 2014  Basisopleiding Raja Yoga voor basisgroepen aan de Ganesha Academie voor Yoga en Ayurveda  (Geregistreerd Yoga Assistent 200 uur)
  • 2012  Mindfulness Training (Mindfulness Based Stress Reduction) 

 Samenwerkingen

2020 – heden Drops of Heaven Utrecht

2019 – heden Pilates Studio To Flow Noord Scharwoude

2019- 2020 Yoga met Mariska Wieringerwerf

2020 Big Gym Heerhugowaard

2019 – 2020  Anytime Fitness Heerhugowaard

2019 invallessen bij Yama Yoga Oudkarspel

2017-2019 Activiteiten Centrum GGZ Heerhugowaard